dnes je 23.4.2024

Input:

Účtovanie stravných lístkov a ekonomická klasifikácia

26.6.2017, , Zdroj: Verlag Dashöfer

2017.06.2.1 Účtovanie stravných lístkov a ekonomická klasifikácia

Mgr. Jozef Sýkora, MBA


Sme príspevková organizácia zriadená obcou. Je nasledovné účtovanie a ekonomické klasifikácie správne?

Údaje z faktúry za stravné lístky:

Stravné lístky (100 ks po 3,50 Eur)  350,00 Eur  213/321   
Pásmový poplatok 3 %  12,60 Eur  518/321   
Doprava kuriér - poplatok  6,64 Eur  518/321   
Úhrada FA z BÚ:    
Stravné lístky (100 ks po 3,50 Eur)  350,00 Eur  321/221  EK 637014  
Pásmový poplatok 3 %  12,60 Eur  321/221  EK 637004  
Doprava kuriér - poplatok  6,64 Eur  321/221  EK 632003  

Subjekt v zriaďovateľskej pôsobnosti účtuje o obstaraní stravných lístkov cez účet 213 súvzťažne s účtom 321, a to podľa opatrenia Ministerstva financií Slovenskej republiky č. MF/16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie,